Team

De dierenartsen van Dierenkliniek Deventer werken allen gedifferentieerd: dit wil zeggen dat we speciale dierenartsen hebben voor landbouwhuisdieren en paarden (inclusief pony’s en ezels).

Ons team bestaat uit Karin van Heuven-van Kats, Elske van der Mik, Sjoerd Malda en Rick Kempener. We worden ondersteund door paraveterinair Rieneke Brinkman.

Elske van der Mik

In mei 2004 ben in mijn carriere als dierenarts gestart bij de Dierenkliniek Deventer. En nog steeds ga ik met heel veel plezier ‘de boer op’, zowel bij rundvee- en varkensbedrijven als ook bij de (individuele) paardeneigenaar. Bij de maandelijks bezoeken probeer ik de veehouder te steunen in zijn inspanning zijn veestapel nog gezonder en daarmee productiever te krijgen. Ik vind het tegelijk ook erg leuk om aandacht te kunnen schenken aan het individuele dier en zijn/haar eigenaar. Als ik dan ‘s nachts terugkom van een geslaagde verlossing/keizersnee en soms de zon alweer een klein beetje aan de horizon zie verschijnen, dan ben ik dankbaar dat ik dit mooiste beroep van de wereld in dit fantastische gebied mag uitoefenen.

Karin van Heuven-van Kats

Mijn naam is Karin van Heuven-van Kats, dierenarts landbouwhuisdieren. Ik ben geboren in Cabauw (klein dorpje in Utrecht) op het melkveebedrijf van mijn ouders en heb altijd al dierenarts willen worden. Op mijn twaalfde zijn we met de boerderij en al verhuisd naar de flevopolder (Zeewolde), alwaar mijn broer het melkveebedrijf van mijn ouders heeft overgenomen. Na het VWO heb ik gedurende 3 jaren een prachtige avontuurlijke tijd gehad als navigatie-officier bij de Koninklijke Marine en vervolgens ben ik in 1991 diergeneeskunde gaan studeren op de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. In 1998 heb ik mijn studie afgerond en ben ik gaan werken in Deventer en omstreken. Samen met mijn echtgenoot heb ik een oud boerderijtje verbouwd, waar we vele jaren druk mee zijn geweest. Nu genieten we van het buitenleven en de tuin, samen met onze Duitse Jachterrier Pepper. Mijn werkzaamheden in de praktijk zijn met name gericht op de koeien en varkens.

Sjoerd Malda

Ik ben Sjoerd Malda, geboren en getogen in Fryslân. Na ruim een jaar in het buitenland te hebben rondgezworven besloot ik dat ik dierenarts wilde worden. Veearts welteverstaan. Want opgroeiend op het Friese platteland, werkend bij de boerehulp, en met een groot deel van familie en vrienden van de boerderij is dat er met de paplepel ingegoten.

Na bijna 8 jaar ‘blokken’ in Utrecht en een studententijd die ik voor geen goud had willen missen ben ik in Deventer aan het werk gekomen. Dit beviel zo goed dat ik inmiddels in de achterhoek ben komen wonen met mijn vriendin, twee katten en een hond. Naast het klussen aan ons huis geniet ik hier mijn andere hobby’s: hardlopen en wielrennen.

Mijn werkzaamheden bestaan met name uit de begeleiding van veehouders om optimale gezondheid-, dracht- en productieresultaten te behalen. Daarnaast behoort ook het behandelen van zieke koeien, schapen en geiten tot de dagelijkse kost.

Bel tussen 8.00 en 9.00 voor een afspraak en wie weet tot snel!

Rick Kempener

Mijn naam is Rick Kempener. Ik ben opgegroeid in Eys, een klein dorpje tussen de heuvels in Zuid-Limburg. De weekenden en vrije dagen in mijn jeugd was ik vaak te vinden op het melkveebedrijf van mijn opa en oma. De melkkoeien verdwenen helaas snel maar daarna is mijn familie hobbymatig vleesvee gaan fokken. Na mijn middelbare school heb ik een jaartje diergeneeskunde in Antwerpen gestudeerd maar ben hierna toegelaten in Utrecht. Na een mooie studententijd kon ik zes jaar later eindelijk aan de slag als dierenarts.

Samen met mijn vriendin die ook dierenarts is hebben we besloten om eerst op avontuur te gaan in Wales om zo wat meer van de wereld te zien. Hier heb ik twee jaar gewerkt als landbouwhuisdierenarts waar ik naast melkvee ook veel ervaring heb opgedaan op zoogkoeien- en schapenbedrijven. De laatste vier maanden heb ik gewerkt in Zuid-West Engeland, een gebied met de beste melkveebedrijven van Engeland. Ik heb ontzettend veel zin om nu aan de slag te gaan in Deventer, tot snel!

Anne-Miek Timmermans

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is annemiek-1-768x1024.jpg

Mijn naam is Anne-Miek Timmermans en ik ben opgegroeid aan de rand van Eindhoven. Ondanks dat ik niet van de boerderij kom, ben ik wel altijd in de weer geweest met beestjes en het buitenleven. Van de hond van de buren, de konijnen in de tuin, de pony bij de boer, tot meehelpen in de stal, ik was er druk mee. Toen ik daarna op de middelbare school met de veearts mee mocht lopen, wist ik zeker dat ik ook dierenarts wilde worden. Met een voorkeur voor de landbouwhuisdieren ben ik gestart aan Diergeneeskunde in Utrecht en daar werd mijn voorkeur nogmaals bevestigd. Na acht jaar genieten van het studentenleven ben ik nu afgestudeerd en klaar om aan het werk te gaan. Nadat ik mijn laatste stage bij Dierenkliniek Deventer heb mogen lopen, raakte ik enthousiast over de mooie omgeving en de gemoedelijke sfeer. Daarom ben ik blij dat ik hier mag komen werken!

Rieneke Brinkman

Mijn naam is Rieneke Brinkman. Van jongs af aan ben ik gek op dieren. Bij mijn ouders hebben we altijd koeien, schapen en een pony gehad. Eerst heb ik iets totaal anders gedaan, maar werk sinds een aantal jaar met veel plezier bij de Sterkliniek. Binnen de praktijk ben ik voor veel ondersteunende taken verantwoordelijk. U kunt mij dus op verschillende plekken in de kliniek tegenkomen.
Ik woon in Deventer, samen met mijn vriend Koen, hond Nikki en een koppeltje kippen. Mijn hobby´s zijn paardrijden, met Nikki wandelen en ben ik graag in de tuin bezig.