Team

De dierenartsen van Dierenkliniek Deventer werken allen gedifferentieerd: dit wil zeggen dat we speciale dierenartsen hebben voor landbouwhuisdieren en paarden (inclusief pony’s en ezels).

Ons team bestaat uit Karin van Heuven-van Kats, Sjoerd Malda, Rick Kempener en Madelyn Proper. We worden ondersteund door paraveterinair Monique Kuipers.

Karin van Heuven-van Kats

Mijn naam is Karin van Heuven-van Kats, dierenarts landbouwhuisdieren. Ik ben geboren in Cabauw (klein dorpje in Utrecht) op het melkveebedrijf van mijn ouders en heb altijd al dierenarts willen worden. Op mijn elfde zijn we met de boerderij en al verhuisd naar de flevopolder (Zeewolde), alwaar mijn broer het melkveebedrijf van mijn ouders heeft overgenomen. Na het VWO heb ik gedurende 3 jaren een prachtige avontuurlijke tijd gehad als navigatie-officier bij de Koninklijke Marine en vervolgens ben ik in 1991 diergeneeskunde gaan studeren op de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. In 1998 heb ik mijn studie afgerond en ben ik gaan werken in Deventer en omstreken. Samen met mijn echtgenoot heb ik een oud boerderijtje verbouwd, waar we vele jaren druk mee zijn geweest. Inmiddels hebben we een nieuw huis gebouwd in het buitengebied van Nieuw Heeten. We genieten van het buitenleven en de tuin, samen met onze Borderterriër Sam en onze Dahomey-ossen Morse en Lewis. Mijn werkzaamheden in de praktijk zijn met name gericht op de koeien, melkgeiten en varkens.

Sjoerd Malda

Ik ben Sjoerd Malda, geboren en getogen in Fryslân. Na ruim een jaar in het buitenland te hebben rondgezworven besloot ik dat ik dierenarts wilde worden. Veearts welteverstaan. Want opgroeiend op het Friese platteland, werkend bij de boerehulp, en met een groot deel van familie en vrienden van de boerderij is dat er met de paplepel ingegoten.

Na bijna 8 jaar ‘blokken’ in Utrecht en een studententijd die ik voor geen goud had willen missen ben ik in Deventer aan het werk gekomen. Dit beviel zo goed dat ik inmiddels in de achterhoek ben komen wonen met mijn vriendin, zoon Jelle en twee katten en een hond. Naast het klussen aan ons huis geniet ik hier mijn andere hobby’s: hardlopen en wielrennen.

Mijn werkzaamheden bestaan met name uit de begeleiding van veehouders om optimale gezondheid-, dracht- en productieresultaten te behalen. Daarnaast behoort ook het behandelen van zieke koeien, schapen en geiten tot de dagelijkse kost.

Bel tussen 8.00 en 9.00 voor een afspraak en wie weet tot snel!

Rick Kempener

Mijn naam is Rick Kempener. Ik ben opgegroeid in Eys, een klein dorpje tussen de heuvels in Zuid-Limburg. De weekenden en vrije dagen in mijn jeugd was ik vaak te vinden op het melkveebedrijf van mijn opa en oma. De melkkoeien verdwenen helaas snel maar daarna is mijn familie hobbymatig vleesvee gaan fokken. Na mijn middelbare school heb ik een jaartje diergeneeskunde in Antwerpen gestudeerd maar ben hierna toegelaten in Utrecht. Na een mooie studententijd kon ik zes jaar later eindelijk aan de slag als dierenarts.

Samen met mijn vriendin die ook dierenarts is hebben we besloten om eerst op avontuur te gaan in Wales om zo wat meer van de wereld te zien. Hier heb ik twee jaar gewerkt als landbouwhuisdierenarts waar ik naast melkvee ook veel ervaring heb opgedaan op zoogkoeien- en schapenbedrijven. De laatste vier maanden heb ik gewerkt in Zuid-West Engeland, een gebied met de beste melkveebedrijven van Engeland.

Madelyn Proper

Mijn naam is Madelyn Proper en ik ben in 2021 afgestudeerd als landbouwhuisdierenarts. Ik ben als paarden- en rundveedierenarts begonnen in een praktijk in Drenthe en daar helemaal gevallen voor het vak. Nu ben ik naar Deventer gekomen om daar mijn liefde voor het vak verder voort te zetten en om te gaan samenwonen met mijn vriend. Mijn interesse en passie ligt bij het beter maken van het individuele zieke dier en de preventieve zorg. Juist de afwisseling tussen deze zaken is wat ons beroep zo leuk maakt! In mijn vrije tijd mag ik graag wielrennen, paardrijden en zorg ik voor onze kippen, konijnen en wie weet in de toekomst een hond.

Ik kom graag een keer kennis maken op uw bedrijf!

Monique Kuipers

Ik zal mij even voorstellen, mijn naam is Monique Kuipers en ik ben opgegroeid in het Twentse dorpje Reutum. Sinds kort woon ik samen met mijn vriend in Wilp. Van jongs af aan ben ik gek op dieren en het buitenleven, zo ben ik vaak buiten tussen de dieren te vinden, zoals ik wandel graag met de oppas honden en geniet van het paardrijden. Ik wist al snel wat ik wou worden, namelijk dierenartsassistente. In 2015 heb ik mijn diploma Paraveterinair gehaald. In oktober 2018 ben ik begonnen bij Sterkliniek/Anicura Deventer. Na bijna 3 jaar bij de gezelschapsdieren te hebben gewerkt, ben ik sinds augustus 2021 het nieuwe gezicht bij het team van de landbouwhuisdieren. Ik ben vier dagen aanwezig op de praktijk, daarnaast werk ik op maandag in een trimsalon als hondentrimmer. Na het werken is er ook tijd voor ontspanning en dat doe ik met mijn hobby, Autocross.