Dofatrim-ject


De fabrikant van Diatrim heeft ons laten weten dat het product voorlopig niet leverbaar is. We gebruiken diatrim bij de behandeling van een 3e-graads mastitis (koorts+ hard kwartier + afwijkende melk) en diarree (met koorts) bij kalveren. Het is onduidelijk hoe lang dit gaat duren. Als vervanger hebben we het volgende product nu ons assortiment: 

Dofatrim-ject 40/200 mg/ml 

  • Regnl 8762 
  • Dosering volwassen koe met mastitis zoals op BBP: 
  • Aanvangsdosis: 50 ml in de spier, daarna om de 12 uur    1 ml per 15kg LG 
  • Wachttijd = 7 dagen melk, 28 dagen vlees 

Let op: deze wachttijd is anders dan op het doosje en flesje staat, in verband met het 2x daags toedienen is de langere (off lable use) wachttijd noodzakelijk. Het maar 1x daags toedienen van dit product is net als bij Diatrim geen goede diergeneeskunde en werkt onder andere resistentie in de hand. Op het door ons geplakte etiket staat de juiste (langere) wachttijd: hou deze aan. 

Omdat dit een tijdelijke vervanging is, passen we het BedrijfsBehandelPlan niet aan, maar is deze verklaring een voldoende onderbouwing voor het gebruik van dit product. Bewaar dus deze verklaring, print hem eventueel uit en voeg deze bij uw BBP. Deze verklaring is ook op te zoeken op onze website: dierenkliniek-deventer.nl  


Met vriendelijke groeten

Karin van Heuven-van Kats, Sjoerd Malda, Rick Kempener, Anne-Miek Timmermans en Elske van der Mik

Dierenkliniek Deventer
Smeenkhof 12
7429 AX Deventer

Tel. 0570-657000
www.dierenkliniek-deventer.nl