Nieuwjaarsflits

Wij wensen jullie, je koeien en de hele agrarische sector een gezond en gelukkig 2020!
2019 stond in het teken van veel nieuwe regelgeving en verplichtingen, en in 2020 komt hier vast nog het een en ander bij. Wij zullen jullie tijdig informeren en waar mogelijk ontzorgen. Maar we hopen vooral de focus weer te leggen op de dames die er het meeste toe doen: de koeien.

Uiers in de spotlight!

Omdat de meeste medicijnen nog steeds aan uiergezondheid worden besteedt willen we het komende jaar richten op het verbeteren van deze uiergezondheid. Een goede preventie door middel van het Uiergezondheidsplan bijvoorbeeld, kan het aantal koeien met mastitis en chronisch hoog celgetal verminderen. En zoals iedereen weet: een gezond uier geeft meer melk, voor hetzelfde werk. Dat is bijna gratis geld! En dat is best handig na een maand als december.

BBP (Bedrijfs Behandel Plan)

De afgelopen jaren vulden we het bedrijfsbehandelplan altijd tegelijk met het BGP in. Afgelopen jaar hebben we echter bij iedereen een koekompas uitgevoerd, waardoor het BGP in het voorjaar niet meer nodig is. Het BBP moet echter wel binnen het jaar worden verlengd (en geëvalueerd). Om nu aan de eisen te voldoen zullen we de komende tijd iedereen een nieuw BBP toesturen. jullie krijgen hiervan bericht via de mail. Vergeet je dit niet digitaal te ondertekenen op www.veeonline.nl ?

Voor de evaluatie van dit nieuwe BBP maken we later dit jaar een afspraak. Hierdoor heb je wel een BBP die up to date is, en kunnen we de evaluatie van het plan op een later tijdstip doen. Tijdens dit bezoek is er ook op verzoek ook de mogelijkheid voor controle Koe Alert (zie www.koemonitor.nl ).

Heeft u nog vragen, opmerkingen of andere zaken waarbij wij u tot dienst kunnen zijn? Schroom niet en bel, mail of app ons! Telefonisch spreekuur van maandag tot en met  zaterdag van 08.00-09.00u, info@dierenkliniekdeventer,nl of 0683654645 (alleen app).

Met vriendelijke groet,

Karin van Heuven-van Kats, Elske van der Mik, Rick Kempener en Sjoerd Malda.