Nieuwsflits jonge boeren avond, jongveeworkshop en voedingssupplementen

Wegens overweldigend succes op herhaling: de jonge boeren avond

Het is vast nog vers in het geheugen en toch alweer een jaar geleden: de jonge boeren avond. Onder het genot van een hapje en een drankje met ons en elkaar in gesprek over onderwerpen die speciaal voor jullie zijn geselecteerd. Nadere info volgt, maar zet de datum vast in je agenda: dinsdag 19 november vanaf een uurtje of 20:00!!

Jongveeworkshop; een goede start is goud waard!!
Van jonge boeren naar jonge dieren. Kalfjes voeren komt meerdere keren per dag voor. Sommigen vinden het leuk om te doen, en anderen een last. Maar tegelijk weten we natuurlijk allemaal dat juist deze kalveren de toekomst van jullie bedrijf bepalen. Belangrijk hierbij is waarom je het op jouw manier doet en wanneer doe je het nu goed?? Omdat je het zo geleerd hebt of omdat het je goed bevalt? En  kan het ook beter is de vraag.

Speciaal de dames (of mannen) die de jonge kalveren voeren nodigen wij (samen met ForFarmers) uit op maandag 4 november tijdens onze jongveeworkshop.

Deze workshop zal gaan over droogstand, voorwaarden voor goede biest, hygiëne rondom afkalven, de eerste levensweken van het kalf en tevens over optimale groei door goed voeren van de kalfjes.

Na de lunch maken we een rondje op het gastbedrijf en zullen we ook de diverse onderwerpen van de ochtend in praktische (kleine) workshops bespreken. We behandelen de belangrijke succesfactoren en gaan van elkaars oplossingen en handige tips leren

Datum 4 november 2019, van 10.15 tot 14.20
op het bedrijf van de familie Nijkamp, Oxersteeg 18.
Kosten zijn zoals altijd 50 euro, inclusief lunch en goodiebag

Voedingssupplementen Vogelvrije handel 
Je vindt ze tegenwoordig overal: voedingssupplementen. Een beetje extra calcium tegen melkziekte, knoflook voor de weerstand, vitamine E voor de antioxidanten en allerhande poeders en pillen voor een gegarandeerde optimale start van de koe.

Zoals u al jaren gewend bent bieden wij als praktijk ook het nodige op bolusgebied: met name gericht om de verse koe zo soepel mogelijk door het begin van haar lactatie heen te loodsen; denk hierbij aan melkziekte of fosfortekort, slepende melkziekte (ketose) of pensverzuring.
Sinds kort kunnen wij u de volledige boluslijn bieden die met kop en schouders uitsteekt boven zijn concurrenten: naast de vertrouwde C for Calcium, en pillen tegen pensverzuring, zijn hier nu ook de C for Energie en C for Rumiphyt aan toegevoegd.
C for Rumiphyt is een herkauwbolus, eenieder bekend in zakjes onder de naam Rumi actif. Niet langer dat gedoe met poeder oplossen in een colafles; maar gewoon een bolus, en maar 1 keer daags!

Zijn dan alle andere producten per definitie slechter? Dat hoeft niet, maar door een andere chemische samenstelling van deze veelal goedkopere bolussen komt er netto veel minder energie of mineralen beschikbaar voor de koe, of werkt een ‘alternatieve kexxtone’ nauwelijks 1 dag, in plaats van de 90 dagen van het origineel. Resultaat: uw koe wordt er niet beter van, en uw portemonnee al helemaal niet!
Om deze teleurstelling te voorkomen, of om te helpen om voor uw situatie het meest geschikte product te selecteren: schroom niet, en vraag ons! Wij helpen u graag verder.